Astilbe – Sommerens skønne haveplante

Astilbe tilbyder et fantastisk udvalg af farver og former, der giver liv og dynamik til enhver have. Fra de dybtrøde, fløjlsagtige blomster til de blege lyserøde nuancer, er der en Astilbe-sort, der passer til enhver smag. Nogle sorter har et mere kompakt og busket vækstmønster, mens andre har en mere elegant, fjerbladslignende struktur. Uanset hvilken type du vælger, vil Astilbe-planterne være et smukt og øjeblikkelig virkende indslag i dine blomsterbede.

Blomstring fra tidlig sommer til frost

Astilbe blomstrer fra tidlig sommer og helt frem til frosten sætter ind. De farverige blomsterstande skyder frem i juni og juli og varer helt op til oktober i de milde efterårsmåneder. Astilbe fås i et væld af farver som rød, pink, lilla, hvid og gul, så der er rig mulighed for at finde den helt rette sort til haven. Læs mere om Astilbe nyheder og tilbud og find den perfekte plante til din have.

Alsidige anvendelsesmuligheder i haven

Astilbe er en utrolig alsidig haveplante, der kan bruges på mange forskellige måder i haven. Den egner sig særligt godt til at skabe farverige og dekorative bede, hvor den kan danne et smukt tæppe af blomster. Planten trives både i sol og halvskygge, hvilket gør den velegnet til at fylde tomme pladser i haven. Derudover kan astilbe med fordel anvendes som kantplante langs stier og terrasser, hvor den bidrager med sin elegante fremtoning. Endelig kan astilbe også bruges i krukker og beholdere, hvor den tilfører en lys og sommerlig stemning.

Pleje og pasning af astilbe

Astilbe kræver en regelmæssig pleje for at trives bedst. De foretrækker en let fugtig, men veldræneret jord i halvskygge til fuld sol. Vand planterne regelmæssigt, især i tørre perioder. Fjern visne blomster og blade for at holde planten pæn. Giv planterne et lag kompost eller gødning om foråret for at sikre god næring. Beskær de gamle blomsterstængler ned til jorden om efteråret for at fremme nye skud næste sæson. Med den rette pleje vil astilbe udvikle sig til en smuk, farverig og blomstrende haveplante hele sommeren.

Astilbe-sorter til enhver smag

Astilbe-sortimentet er bredt og varieret, så der er en plante til enhver have og enhver smag. Nogle sorter har kompakte vækstformer, der egner sig godt til mindre haver eller krukker, mens andre vokser mere højt og bredt. Farvepaletten spænder fra hvide og lyserøde nuancer til dybere pink- og purpurtoner. Nogle sorter har desuden flotte, farvede blade, der bidrager til den samlede effekt. Uanset hvilken Astilbe-sort du vælger, vil den pryde din have med sine elegante blomsteraks og dekorative løv gennem sommeren.

Astilbe som solitærplante eller i grupper

Astilbe egner sig fremragende som solitærplante i haven, hvor den kan danne et smukt og iøjnefaldende fokuspunkt. Dens elegante, fjerlignende blade og farverige blomstertoppe giver et raffineret og dekorativt udtryk. Planten kan også med fordel plantes i grupper, hvor den skaber en smuk, harmonisk helhed. I gruppeplantninger kommer Astilbes blomsterprakten endnu bedre til sin ret, og den bidrager med et flot farvespil hen over sommeren.

Astilbe i krukker og beholdere

Astilbe egner sig også fremragende til dyrkning i krukker og beholdere. Planten trives godt i store potter med en næringsrig og fugtig jord. Vær opmærksom på, at astilbe har brug for regelmæssig vanding, da den ikke tåler udtørring. Placér krukkerne i halvskygge for at undgå, at bladene bliver solskoldede. Astilbe i krukker kan med fordel flyttes indendørs om efteråret, hvor den kan nyde godt af den køligere temperatur og kortere dagslængde. På denne måde kan du forlænge blomstringsperioden og nyde astilbens smukke blomster i længere tid.

Astilbe som skyggetåler

Astilbe er en fremragende plante til skyggerige områder i haven. Den trives bedst i let, fugtig jord og kan sagtens klare at stå i fuld skygge. Astilbe har en smuk, fjeragtig blomsterstand, som kommer til udtryk i de dybere skyggepartier. Planten er robust og nem at dyrke, hvilket gør den ideel til at skabe farverige og levende områder i haven, selv hvor solindfaldet er begrænset.

Astilbe – en naturlig magnet for sommerfugle

Astilbe er ikke blot en smuk haveplante, men også en naturlig magnet for sommerfugle. Dens bløde, fjeragtige blomster i dybe, varme farver tiltrækker mange forskellige sommerfuglearter, som søger nektar og pollen. Sommerfuglene er tiltrukket af de velduftende blomster og den rige vegetation, som Astilbe skaber i haven. Denne plante er derfor et oplagt valg for dem, der ønsker at tiltrække mere sommerfugleliv til deres have og samtidig nyde synet af de elegante blomster.

Aktuelle tilbud og rabatter på astilbe

Hos flere af vores samarbejdspartnere inden for havebranche og planteskoler finder du i øjeblikket attraktive tilbud og rabatter på astilbe. Udnyt disse gode muligheder for at få fat i denne smukke og alsidige haveplante til en favorabel pris. Tjek eksempelvis tilbuddene hos Plantorama, Blomsterkælderen og Haveglæde, hvor du kan spare op til 20% på udvalgte astilbe-sorter. Astilbe er en oplagt plante at tilføje til haven eller altankassen, så hold øje med de aktuelle kampagner og grib chancen for at forskønne din udendørsareal.